Petra

Köszöntök minden kicsit és nagyot, kutyást, futót, kutyával futót, idegen járókelőt, mindenkit!

Nagy Petrának hívnak, debreceni diák vagyok és 2013 óta az ”Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE önkéntese. Annak idején kipattant egy szikra a fejemből (de leginkább szívemből), hogy a bennem élő állatszeretetet ötvöznöm kellene szabadidőmmel és a segítségnyújtás adta örömmel. Ezt követve szinte egyenes út vezetett felkeresni a helyi menhelyet és kis segítséggel minél hamarabb ki is jutni. Mindez nem sokkal azután történt, hogy elveszítettem örök barátomat, aki azóta fentről minden kis sikeremet farkcsóválással nyugtáz, hibáimnál pedig legszívesebben az arcomba mancsolna. Kutyázásomnak ő adott alapot, amiért sosem lehetek elég hálás öreg angyalomnak.
A kezdeti látogatások, sétáltatások és a kutyák annyira belemásztak a mindennapi gondolataim közé, hogy egyre rendszeresebben és rendszeresebben megfordultam kint. Ennek természetesen az lett a vége, hogy lassan megismertem a többi önkéntest, tagja lettem a csapatnak és közös erővel vágtunk neki új terveknek, céloknak. Részese lenni egy olyan társaságnak, akik elszánt erővel és lelkesedéssel a szemükben küzdenek az ártatlanokért és próbálnak minél nagyobb hangot adni a hangtalanoknak, nagyszerű érzés. Mondani se kell, hogy pillanatok alatt magába szívott.
Legújabb projektünk pedig nem titok: a már menhelyen meglevő kennelsorokat szeretnénk felújítani, renoválni, hogy védenceink a lehető legjobb körülmények között várjanak gazdájukra!
A 2018-as év elején megrendezésre kerülő Rotary Futófesztiválon 4 önkéntes társammal karöltve neveztünk maratoni csapatként. Remek lehetőségnek tekintjük, hisz ezen alkalom segítségével minél többen megismerhetik munkásságunkat. Szeretnénk felhívni a figyelmet az önkéntesség pozitív hatásaira, az állatvédelemre, menhelyünk helyzetére. Egyenként próbálunk összegyűjteni 200 000 forintot, mely teljesítené álmunkat, hisz miben, ha nem egységben az erő! Segítenél nekünk?

 

Ha szíveden viseled a menhely lakóinak sorsát és úgy érzed, egy kisebb összeget tudsz nélkülözni és részükre felajánlani, kérlek tedd meg és a támogatott futó + Rotary közleménnyel küldd el a menhelynek. A menhely lakóinak nevében hálásan köszönjük, hogy támogatod Őket!
Együtt az Állatokért 14100213 – 24460049 – 01000008
IBAN: HU20 14100213 – 24460049 – 01000008 SWIFT: MAVOHUHB
ADÓSZÁM: 18567623-1-09